MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

KAO DA OD SAMOG POČETKA ZAOSTAJEM JEDAN KORAK

Generalna — Autor gordanuska @ 15:56
Normal 0 

    Sve mi se čini da treba samo još ovo da učinim i moj život će konačno krenuti u pravom smeru. Pod tim podrazumevam u željenom. Međutim, nove prepreke sprečavaju i odlažu dugo očekivane promene na bolje.

    Da li su očekivanja nerealna? Zašto ih uopšte imamo? Da li su ona iluzorna? Lažna nada koja nam daje snage da preživimo današnjicu i obojimo sutrašnjicu ubeđeni da nam se obojeni ekran neće pretvoriti u crno-beli. A tada, razočaranje je stostruko veće, jer, naš zamišljeni svet nije ni nalik onom sa kojim se upravo suočavamo.

   Danas je moja najbolja prijateljica izjavila kako nikako već jednom da joj krene u životu, da počne normalno da živi. Ali, ko joj je u stvari rekao da taj dan mora da dođe, ko joj je rekao da je to što ona zamišlja i očekuje normalan život? Možda je ono što sada preživljava njen normalan život, a ono kakvim ga ona zamišlja, samo obojeni ekran, nada i ništa više.

    Većina nas čeka i čekajući provede ceo život da bi na kraju shvatli da smo neprimećujući proživeli svoj vek na potpuno realan način, večito očekujući «normalno» koje je sanjano. Sve u svemu, normalno je ono što je uobičajeno, u većini, opšte prihvaćeno, ono na šta smo navikli. Samim tim šta je normalno je vrlo diskutabilno i kompleksno pitanje.

    Ubeđujem sebe da ne traba da čekam. Treba da živim sada i u ovom trenutku. Ono što čekam niko mi ne garantuje da ću dočekati i to treba da shvatim kao sasvim normalnu pojavu. Lakše je kada koristimo ovaj izraz, nesvesno sami sebe umirimo jer ipak svako od nas želi da bude deo gomile koliko god se trudio da bude originalan.


Powered by blog.rs