MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

24 Sep, 2009

materijalno

Generalna — Autor gordanuska @ 15:26

Pitam se: "Da li još neko zna i razmišlja o tome čime bi u životu voleo da se bavi?"

Ja to radim, ali mi se čini da su se mnogi pomirili sa sudbinom i prestali da razmišljaju. Čak i oni koji su nekada znali šta žele, zaboravili su. Jurnjava oko novca i "šta će biti sutra", primorava nas da razmišljamo samo o materijalnim stvarima, ne shvatajući da nije u tome poenta. Često čujem: "Volela (voleo) bih da imam puno para, da budem direktor NEČEGA (važna je titula)", a kada bi ih upitala čime bi se u životu bavili, nastupila bi tišina. 

Koliko smo u stvari zatrovani materijalnim? Da li o tome razmišljamo i kada ne moramo? Da li preterujemo?


Komentari

 1. Prava pitanja postavljaš. Evo ja sam menadžer prodaje koji će se ubuduće baviti isključivo uzgajanjem i pripremom organske hrane.
  Probudiš se jednog lepog jutra i shvatiš da potrošačka kultura i materjalizam ne vode nikuda i da ne želiš da budeš deo svega toga.
  Ljudska bića su obdarena čitavom paletom sposobnosti i talenata koji su brutalno ugušeni kulturnim modelom koji individuu svodi samo na jednu ulogu i funkciju.
  Oni koji mogućnost promene nemaju čak ni u mašti su zapravo slomljeni.

  Autor promena ideja ! — 25 Sep 2009, 00:44

 2. Treba odvojiti materijalno od egzistencijalno. Treba da se hranimo. Ja ne tražim jastoga ni kavijar, ali danas je vrlo mali broj onih koji to mogu, a sve je veći broj što jedva preživljava. Danas nažalost znanje i sposobnost nisu tražene osobine. Traži se poltronstvo.
  Ne bih volio biti direktor nečega niti ičega.

  Autor mandrak72 — 24 Sep 2009, 21:04


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs