MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

11 Okt, 2010

EH, TE NAŠE PARADE

Generalna — Autor gordanuska @ 11:20

 

    Pregledam oglase za posao. Po milioniti put mi "skače" pritisak, u glavi bubnja, znoje se dlanovi.... Organizam reaguje na ovo mučenje nezavisno od volje. Već deset meseci sam bez posla i počeh da se vrtim u krug. Kuda god da krenem nailazim na oglase koje više ne smatram postojećim. Kako je moguće da me nisu pozvali ni na jedan jedini razgovor za posao? A bila sam "pukla" i slala sam svoj cenjeni CV na sve strane, čisto da vidim hoće li mi se neko javiti, neko me pozvati na razgovor bar. I, shvatih da mi na sto-dvesto oglasa možda jedan poslodavac odgovori a koliko su me puta pozvali na razgovor mogu izbrojati na prstima jedne ruke. Pitam se: "Ko tu koga zajebava (bolja reč od ove ne postoji za opis retardiranog sistema koji vlada).

Kada smo kod sistema iliti bolje reći nesistema, setih se jučerašnje dve parade. Jedna parada, čiji smisao uopšte ne vidim, pokrenula je stanovnike prestonice na drugu "paradu" čiji smisao vidim. Povod i razlog. Razlozi su ogromni, pojedoše nas. Od kojih uopšte da krenemo, koji su prioritet? Jednostavno, svi su prioritet. Ne postoje više nevažne stvari. Sve je bitno i sve na ivici zdravog razuma.Klatimo se iznad provalije, i pitamo hoćemo li se survati ili nešto uraditi povodom toga? Opet dolazimo do tačke ključanja a glave za poslednju deceniju nisu stigle da se pošteno ohlade. Nekima je "spržen" mozak pa sada jedino prima informacije sa "veselog" ekrana. Taj otpad počinje da stvara trulež. Neprijatni mirisi haraju svuda oko nas. Dovoljan je jedan pogled da bi nam bilo jasno da je nešto jako trulo davno napustilo državu Dansku i preselilo se u toplije krajeve. 

Koliko je onih koji vide realnu sliku onoga u čemu žive? Koliko je onih koji utehu ne pronalaze ispred šarene laže, čiji idoli nisu plastični ljudi bez šarma, sjaja u oku, neprirodni po svaku cenu jer misle da su tako lepi? Kome lepi? Gde se izgubila lepota? Gde su prave vrednosti nestale? Da li želimo da živimo kao Tiski cvet?

Predali smo se, čini mi se. Možda nam ipak nije dovoljno loše da bi reagovali? Pa, bilo je vremena kada nismo imali struje.... Možda ne bi bilo loše da nam je sada ukinu. Verujem da bi se ovaj narod osvestio. Pogledali bi malo u svoje živote a ne kao hipnotisani pratili živote klovnova iz tzv. realnih predstava snimljenih okom kamera. Postanimo voajeri sopstvenog života, za promenu.

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs