MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

10 Nov, 2010

NADAHNUĆE

Generalna — Autor gordanuska @ 14:13
 1. Tako se osećam. Ovo je sadašnjost. U bliskoj prošlosti, spontano, nenadano, ugledala sam nešto što je ličilo na svetlost u tami u kojoj sam obitavala, čini mi se predugo. Tama uvek dugo traje. To je ipak subjektivni osećaj. No, kada sam osetila zračak svetlosti, pitala sam se da li da ga pustim da osvetli moj kutak, moj minijaturni svet o čijem pogrešnom načinu funksionisanja nisam imala snage da razmišljam. Plašila sam se da svetlost ne bude prejaka i da ne pogrešim, da me prevari svojim sjajem i zaslepi. Ali, prateći svoj instinkt, jer nisam imala čime drugim da se vodim, pustila sam je da oživi i povede me, ne pitajući je kuda.

      Nazad više nisam htela, a napred sam morala krenuti. Jedino na šta sam mogla da utičem je da svoja očekivanja izuzmem, da živim u trenutku i u sadašnjosti. Očekivanja nas često čine nesrećnima, nezadovoljnima. Počela sam bez njih. Ona se na mahove pojavljuju, pokušaju da me opiju i odvedu u svoj poznati ružičasti idelani svet. Pustim ih, ali i brzo potisnem. Ne želim da budem povređena, moram da zaštitim sebe.

      Kada se u okrilju svoje sobe nađem sama sa knjigom u ruci, ili svojim razmišljanjem, strepnja me obuzme. Strepnja sa primesama olakšanja, poverenja, nadanja, topline i tolike snage za ponovnu borbu za ono što smatram najvišim ciljem. Ta borba nije nikada prestajala. Bila sam uspavana, nostalgična, razočarana, patila sam, ali snagu za borbom nisam nikada izgubila. Samo, malo ko je uspeo da je podstakne, ojača, učini nesalomivom. I kada je borba bila uzaludna i gubila smisao, nije prestala. Oduvek sam mislila da postoji onaj vredan te borbe. Ali, vremenom sam shvatila da ne čuči u svakom čoveku onaj koji bi to razumeo. Samo neki, ili samo jedan to može razumeti. Ne, ne mislim na čitanje misli, daleko od toga. Ali mislim da će moći da prepozna moja stremljenja i snagu. I dalje tako mislim. Ne želim i ne mogu da prestanem.

      Ponovo se rađa nada. Sada je ona malo zrelija i ne ide glavom kroz zid. Sada je oprezna i strpljiva. Čeka i to joj ne pada teško. Nešto na brzinu ne može dovesti do kvaliteta. Mudrost se stiče iskustvom i vremenom.


Komentari

 1. Hvala didiland :).
  Moramo rizikovati da bi smo MOŽDA dobili ono što želimo.
  Veliki pozdrav.

  Autor gordanuska — 10 Nov 2010, 19:38

 2. Otkriću ti jednu tajnu.
  To ti je kao u priči o tamnom vilajetu.Ako uzmeš kajaćeš se,ako ne uzmeš kajaćeš se.Dakle,jedno kajanje ti ne gine.Da bi smo videle da li je on onaj pravi,moramo da mu dozvolimo da nam priđe dovoljno blizu.Znači,moramo da spustimo gard.Kad spustiš gard,laka si meta.Ili ćeš biti povređena,ili ćeš biti srećna.To ti je to.Srećno!

  Autor didiland — 10 Nov 2010, 19:16


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs