MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

23 Avg, 2009

ISTINA

Generalna — Autor gordanuska @ 17:57

 

Koliko nam je teško kada treba da nekom saopštimo istinu koja nije baš prijatna? Koliko smo puta prećutali nešto jer nismo imali hrabrosti, snage, ko zna čega da izgovorimo te reči koje su bile toliko teške da ih je bilo nemoguće prevalliti preko usana? Posle bi smo se možda i pokajali a možda i ne, ali vreme je progutalo trenutak i on više nije bio taj pravi.

Ja ne mogu da sakrijem osećanja. Na mom licu se uvek vidi ili sreća, ili tuga, ili bes, ili razneženost, ili  razočaranje.... Nisu potrebne reči da bi neko znao kako se osećam, ali je važno obratiti pažnju na to. Što bi neki rekli: "Vidi se iz aviona...". Ta osećanja "na izvolte" u mnogim situacijama nisu dobra. Nisu namenjena celoj populaciji u mojoj okolini ali ih tada svi vide i to razotkrivanje me užasno nervira. Naravno, ja kažem: "Sve je ok. Odkud vam to....?" i kao se izvučem. 

Da li treba reći ono što nam je na duši ali samo osobama do kojih nam je stalo i koje će to razumeti? Ali kako da znamo da li će razumeti ako ne rizikujemo i ne "ispalimo" to, pa kud puklo da puklo, što bi rekao narod. Rizikovala sam, ispalila, a sada čekam da vidim u kom pravcu ćemo krenuti. Nije mi žao što sam rekla.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs