MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

14 Apr, 2010

PRODAVANJE MAGLE

Generalna — Autor gordanuska @ 20:23

 1.  

      U poslednje vreme mi se “nude” poslovi za koje imam stručni naziv «prodaja magle». «Znaš, nama je potreban neko da pronalazi kupce» - kažu. Dobijaš procenat. Radiš na procenat. Nemaš radno vreme.»  Znači, jednom rečju, ceo dan je tvoj, pa biraj. Ukoliko napraviš pauzu, tebi iz džepa. Privatan život nije poželjno pominjati, nećeš dobiti posao. A znaš kolika je nezaposlenost u Srbiji. Još biraš. Nezahvalniče!

      Zar sam zato studirala? Želim i znam da mogu da budem dobar prosvetni radnik, a ne neki tamo što uvaljuje tuđe proizvode i ovako sirotom narodu. Ne želim da pričam o onome što ne mislim da je tako. Ljudima je dosta svega, zalupiće mi vrata pred nosom, kao što i meni dođe, kada mi neko pozvoni i počne priču kako nudi razne proizvode koji će mi olakšati opstanak. E pa, opstanak je i ovako ugrožen i to ne zbog nedostatka proizvoda. I suviše đubreta imamo, treba nam pravi posao.

      Naravno, poslodavac nema nikakvu obavezu prema tebi. Ne zapošljava te dok ne vidi jesi li povećao procenat prodaje. Dotle ti habaš svoje cipele, odeću po gradskim autobusima, ili svoj auto ako ga imaš, plaćaš karte i gorivo iz svog džepa, kucaš na vrata već živčanih građana, preznojavajući se, jer pomišljaš: «Samo da nema pištolj u ruci». Ako je kandidat fin, on ti zalupi vrata izjavljivajući: «Nismo zainteresovani».

      Mora i tome jednog dana doći kraj. Samo, kada će?! Kada bih prala prozore, mogla bih da precirizam svoje radno mesto i radno vreme, nikoga ne bih gušila, nosila na duši, ne bi me pljuvali, vređali i «prevrtali» očima kada me vide. Izgleda da je postalo moderno nositi sunčane naočari i danju i noću. Furamo ono što nam je na pameti, pa kud puklo da puklo. Narod je u proseku....pa....prosečne pameti, a to treba iskoristiti pretpostavljam. Oni, kao pametni otkrili su kako najbezbolnije prodati maglu a kada se ona razgrne, već je kasno. I sama imam iskustvo sa kupovinom magle. Radi mesec-dva i traži da je ponovo kupiš. Pomisliš, nije valjda baš meni zapala ta sa greškom? Servisiraću je....opet meni sa greškom....?

      Kako da nasednem na te priče da je prodaja magla dobra za mene? Neki mi kažu, da ne mogu da biram jer nemam posao. Pa ko je rekao da biram kad izbor ni ne postoji, jer previše je magle proizvedeno i ništa se od nje ne vidi.

Komentari

 1. Ne znam Anam, možda ljudi u očaju misle da mogu da zarade na taj način. Kao, nema drugog posla, pa da probam. Tako naizgled ima sve više prodavaca, ali je pitanje koliko njih stvarno zarađuje baveći se tim poslom.....

  Autor gordanuska — 15 Apr 2010, 11:59

 2. uvek ima ovaca za shishanje... zar ne?

  Autor nastasja — 15 Apr 2010, 11:04

 3. uuuuu....
  prodavanje magle, kako je to unosan posao, da čovek ne poveruje. uskoro će turističke agencije početi da prodavaju sobe sa pogledom na maglu... ;)))

  Autor suky — 15 Apr 2010, 09:13

 4. Izgleda da se nekome isplati to prodavanje magle,
  inače ne bi bilo svaki dan sve više prodavca:))

  Autor AnaM — 14 Apr 2010, 22:28


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs