MISLI...ZAPAŽANJA...ISKUSTVA..

05 Jun, 2009

Ravnoteža

Generalna — Autor gordanuska @ 16:34

Mnogi kažu da pišem pesimistične članke a ja se uporno pozivam na realnost.

Zašto zatvarati oči pred surovom stvarnošću i uzimati ružičaste naočari koje samo privremeno učine svet onakvim kakvim ga zamišljamo? Ili, postoji i drugi način. Prolaziti kroz život bez ružičastih naočari ali sa povezom preko očiju.

Neću da se pravdam, ali ja jednostavno ne umem da budem pesimista. Još uvek sam jedno ogromno dete u duši koje ume iz sveg srca da se obraduje sitnicama, tako malim stvarima u životu da to iznenađuje. Isto tako svesna sam i trudim se da što više saznam o surovom opstanku, o tome ko nam "kroji" sudbinu, da li su religija, ekonomija, politika...oružja upravljanja od kako je sveta i veka i da je strah kao najčešća emocija idealna za manipulaciju od strane "neustrašivih".

Potrebno je pronaći ravnotežu. Ako u nešto verujem onda je to upravo ona. Nije ni sve crno ni sve belo. U životu se prepliću nijanse sivog. Te nijanse su u stvari čar i smisao postojanja. Ne bili sposobni da vidimo koliko su bele stvari šljašteće kada ne bi imali priliku da nam se život povremeno oboji u neku tamniju nijansu sive. 

 


Komentari

  1. Gordanuska, ceo naš život je traženje ravnoteže između pokušaja da ostvarimo naše snove i svakodnevnice koja obično ide u suprotnom pravcu. Sve je to život. Lakše nam je nositi život na svojim leđima ako češće stavimo ružičaste naočari, svesno, ne zato što ne znam šta je crno i sivo, nego zato što ne želimo da ga vidimo.

    Autor sanjarenja56 — 06 Jun 2009, 08:04


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs